Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Fietspaden worden voetpad

Het vroegere fietspad in de Moutstraat in Hallaar zorgde voor gevaarlijke situaties. Vooral waar het fietspad aansloot op de Broekstraat en op de Hollestraat, was het voor fietsers lastig om goed zichtbaar te zijn.

Verder waren de fietspaden in de Moutstraat, Palmbosstraat (tot aan het Sint-Lambertusinstituut) en de Hollestraat (tussen het Donatuspad en de Moutstraat) te smal om veilig te fietsen in twee richtingen. De fietspaden lagen in een zone 30 waar vooral lokaal verkeer passeert. Er waren bovendien geen voetpaden.
En het fietspad in de Palmbossstraat lag langs een parkeerstrook.

Om de veiligheid ter plaatse te verbeteren, besloot het schepencollege om al die fietspaden om te vormen tot voetpaden. Fietsers moeten er voortaan op de rijbaan rijden. Om die verandering duidelijk te maken, komen er fietssymbolen op de rijbaan en voetgangerssymbolen op het voetpad. Daarnaast komt er een passende bewegwijzering om de nieuwe verkeerssituatie aan te duiden.

Project ‘Dode Hoek’

Op verzoek van de Megascholen organiseert het lokale bestuur opnieuw een projectweek rond het thema ‘dode hoek’. De theorielessen zullen plaatsvinden in de klassen van het vijfde leerjaar de week van 18 tot en met 22 september en de praktijklessen van 25 tot en met 29 september. Het lokale bestuur zorgt voor een werkboekje voor elke leerling, een handleiding voor iedere leerkracht en een lesgever.

In de praktijklessen maken de kinderen kennis met de gevaren aan de hand van een vrachtwagen die ter plekke is. Zo wil  het lokale bestuur leerlingen bewust maken voor het gevaar van de dode hoek van vracht­wagens en op die manier zorgen voor een veiligere verkeersdeelname van de leerlingen.

Meer uren voor gezinszorg goedgekeurd

Het schepencollege verneemt dat de raad van bestuur van welzijnsvereniging De Zilveren Zwaan akkoord gaat met de aanvraag van meer uren gezinszorg voor 2024. Die beslissing volgt op een jaarlijks rapport over de zorguren van team Gezinszorg en advies van de VVSG (Vereniging van Steden en Gemeenten).

Het aantal klanten en de gewerkte uren stijgen elk jaar. Daarom wil de welzijnsvereniging ook voor 2024 meer uren aanvragen. Als die aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt De Zilveren Zwaan meer subsidies voor gezinszorg, op voorwaarde dat ze voldoende uren blijft leveren.

De raad van bestuur werd ook op de hoogte gesteld van de voorlopige goedkeuring van de uitbreiding van het aantal uren gezinszorg voor 2023 door departement Zorg. Die voorlopige goedkeuring geeft het team Gezinszorg van De Zilveren Zwaan de kans om op dezelfde manier te blijven groeien. Daardoor is er ook geen wachtlijst voor nieuwe klanten.

De Zilveren Zwaan, 015 24 63 30, info@zilverenzwaan.be

Deel dit artikel